other_oud.png

CHROMAKEY

Chromakey of het bekendere green-/bluescreen is een techniek om (gedeeltelijke) achtergronden of onderdelen van een set digitaal te vervangen of aan te passen.

Hoe werkt Chromakey?

Door de juiste gebieden in het shot een groene kleur te geven kunnen deze in de montage worden vervangen door andere elementen.

In een omgeving waarbij veel groen aanwezig is word vaak gekozen voor een heldere blauwe kleur aangezien anders (bijvoorbeeld) ook planten en bomen verwijderd worden. Een goede belichting is bij deze techniek van groot belang.

De Mighty Impulse-studio is geheel om te bouwen naar een goed uitgelichte chromakey-studio met een hoogte van 2.30m.

Op verschillende monitoren kan worden meegekeken naar de opnames en het eindresultaat kan direct gemonteerd worden in de montagekamer.

Op locatie

Voor situaties waarbij studio-opnames niet mogelijk of ongewenst zijn beschikken wij over mobiele chromakey-schermen. Deze zijn zeer gemakkelijk op te zetten op elke gewenste plaats.

Wat zijn de voordelen?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Elke locatie, waar ook ter wereld, is nu binnen handbereik. Dat levert u uiteraard een grote kostenbesparing op. Ook gevaarlijke of onmogelijke situaties kunnen zeer gecontroleerd en zonder risico worden gefilmd.

Vragen?

Neem gerust contact op of bel 06 1008 7993

 

Zie ook onderstaande voorbeelden: